Our Blog

Comencem les obres del nou mercat de Gavà

En 2011 Carles Sala i Roca, Secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya presentava la Conferència “Visiones Arquitectónicas” que va tenir lloc a la Sala Foyer del Teatre del Liceu a Barcelona organitzada pel Grup Habitat Futura, on participàvem com a ponents.

I ho feia llegint les paraules que dies abans havíem publicat a la nostra web: Transformarse o desaparecer 

Han passat alguns anys més, i el que vam començar el 2009 amb un criteri ingenu d’industrialització de la construcció, ha evolucionat cap a un canvi de model, basat en la transformació de les relacions entre els professionals que participen en la construcció d’un edifici, en la evolució dels sistemes informàtics que permeten la simulació i el flux d’informació entre aquests professionals, en la incorporació de la autoproducció de energia als edificis que construïm; i com a resultat de tots aquests, de nou, en la ingènua idea d’industrialitzar la construcció.

Després de realitzar diverses actuacions en les que hem experimentat aquest nou model -habitatges a Sant Feliu, residència de gent gran a Martorell, centre de control del parc eòlic de Barbers, nou mercat de Calafell, nou CAP Ronda Prim a Mataró i altres que encara no estan construïdes – comencem les obres del mercat provisional que ens portarà a l’inici de les obres del nou mercat de Gavà, on hem aplicat tots aquest punts des del moment zero.

Un model col·laboratiu amb arquitectes, enginyers, empresa constructora i client per aconseguir la millor oferta pel millor edifici.

Un sistema informàtic BIM basat en els processos de construcció per a obtenir el control documental, de costos i planificació, i simulació energètica pel disseny passiu i la producció d’energia verda.

Una plataforma col·laborativa pel control documental en núvol i pel flux d’informació i transparència amb el client. 

I com dèiem fa uns mesos… 

…seguimos sobreviviendo

onaarquitectes | ehisa grupo elecnor | espai3 | struma | L3J | zeb consulting

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *