Our Blog

0

El projecte que teníem entre mans era la reforma i ampliació d’un habitatge de planta soterrani, baixa, primera i segona. 

 

Abans i després

descàrrega HD

El soterrani s’havia de mantenir, les plantes sobre rasant s’havien de reformar i la planta segona s’havia d’ampliar lleugerament. L’habitatge que vam trobar era un edifici sense personalitat fruit d’una construcció original dels anys 70 i una ampliació posterior realitzada en el 1997. La seva imatge i volumetria ens demanava un canvi radical. No només havíem d’actuar a l’interior de l’edifici. També ho havíem de fer a la façana i a la resta de la parcel.la.

La proposta s’ha basat en un concepte bàsic: emfatitzar la relació de l’habitatge amb l’exterior, sobretot amb la zona del jardí i la piscina. És la zona més maca de la parcel.la i, fins ara, no havia estat prou aprofitada. Amb l’obertura de grans panys de vidre a la sala d’estar i l’habitació de matrimoni hem fet que l’habitatge s’ampliés visualment. El límit de l’habitatge havia deixat de ser la façana i ha passat a ser la tanca de la parcel.la, més enllà de la piscina. L’ampliació de la segona planta s’ha fet mitjançant una caixa de vidre que es pot relacionar de la mateixa manera amb la terrassa de l’habitatge i, a través d’una barana de vidre, amb el jardí i la piscina.

Amb una nova pell de l’habitatge i el folrat de les tanques perimetrals hem aconseguit una coherència compositiva que permet visualitzar tot el conjunt de manera unitària. El mobiliari i, sobretot,, la il·luminació ens permet gaudir ara d’un habitatge càlid amb un ambient acollidor en tot el seu voltant.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *